Resum reunió anual Alcaldia – Associació Els Trullols

//Resum reunió anual Alcaldia – Associació Els Trullols

Resum reunió anual Alcaldia – Associació Els Trullols

Logotip Aj Manresa

El dia 23 de març la Junta Directiva d’Els Trullols Parc es va reunir amb l’Ajuntament de Manresa per tractar temes d’interès general de la zona. Aquests son els acords assolits.

MOBILITAT

Transport públic: Reiterem, una vegada més, el problema de mobilitat principalment el cap de setmana i en èpoques puntuals de l’any que té a la zona Trullols. Durant les festes de Nadal, es varen fer alguns canvis, com el reforç de l’L8 i el desviament de l’L1, sol·licitem el resultat dels canvis.

L’ajuntament és plenament conscient dels problemes de mobilitat a Trullols i està en disposició d’anar aplicant mesures per corregir la situació. Pel que fa al resultat dels canvis en el transports públic durant el mes de Desembre i Gener, no tenen dades concretes, estan a l’espera de tenir-les. La Regidora Caus ens emplaça a proposar una reunió amb la Regidora Olga Sanchez per parlar d’aquests temes.

Connexió Av. Països Catalans: L’Associació ha fet diferents propostes per intentar que s’executi la connexió, fins i tot va presentar una al·legació al POUM que les recollia. Aquesta connexió resoldria el tema de la mobilitat, el flux de vehicles milloraria i dinamitzaríem la zona.

La Regidora ens emplaça a una reunió amb el nou regidor d’Urbanisme Marc Aloy per comentar aquesta qüestió.

Estudiar canvis en la circulació que afavoreixin la mobilitat i eliminar definitivament la zona d’aparcament de davant del Burger – King i convertir-lo en el carril del Burger Auto: Sobretot en el centre neuràlgic de la zona Trullols Parc, tenim molts problemes de mobilitat i tots els caps de setmana està tot col·lapsat, creiem que es podrien fer alguns canvis en la circulació que podrien afavorir la mobilitat. L’Associació s’ofereix per parlar amb els propietaris i harmonitzar els canvis si cal fer-los. Ja en diferents períodes, la zona d’aparcament de davant del Burger la convertim en el carril del Burger auto. Considerem que aquesta mesura caldria fos definitiva. El servei d’auto de Burger King col·lapsa cada cap de setmana el carrer Marcos Redondo.

Aquestes qüestions de millora en la mobilitat, s’han de proposar al departament tècnic corresponen i ells les valoraran, pel que fa a la mesura preventiva de la zona aparcament Bruger King, es considera totalment viable i necessària.

 

Adequació zona d’aparcament entre benzinera i Orchestra: Hi ha una zona dins el polígon que està catalogada com a zona verda, que s’utilitza de forma massiva principalment els caps de setmana i quan tenim activitats a la zona E-9, com aparcament. Sol·licitem que s’adeqüi i es senyalitzi com a zona provisional d’aparcament de vehicles.

L’Ajuntament es mostra favorable a habilitar aquesta zona verda com a aparcament, de forma provisional. No queda clar i se n’ha de tornar a parlar de qui assumirà el cost de l’adequació.

Reparació tanca delimitadora C-55: Des de les ultimes ventades la tanca que separa el polígon amb la C-55, està tombada, caldria reparar-ho.

La tanca ja està reparada

Neteja de tota la zona Els Trullols i actuacions correctores contra el “botellon”: Si observem les deixalles que hi ha precisament a la tanca podrem comprovar que el menjar ràpid, el fenomen “botellon” i demès fan que aquest polígon estigui habitualment francament brut. Nosaltres creiem que cal actuar en 2 àmbits:

  • Papereres més grans
  • Incrementar la freqüència de la neteja.

El Capítol setè de l’ordenança de civisme nomena perfectament les normes de conducta sancionables per que fa al consum de begudes alcohòliques a la via pública. Creiem que s’ha de fer complir.

Les qüestions de millora en la neteja i l’actuació en el fenomen del botellón es tracten de forma conjunta, l’Associació transmet a l’ajuntament la disconformitat amb les intervencions de neteja que du a terme l’ajuntament i la permissivitat de la policia local pel que fa al consum de begudes alcohòliques al carrer.

A la regidora no li consta que tinguem incidències d’incivisme a la zona Trullol, l’ajuntament té un mapa d’incidències d’incivisme i a Trullols no els hi consta. Caldria tractar aquesta qüestió en la propera reunió que celebrarem amb la Regidora Olga Sanchez.    

RELACIONS AJUNTAMENT – ASSOCIACIÓ

Rètol Carrefour: Tornem a tractar el tema del rètol que hi ha a l’entrada de Trullols on hi diu hipermercat, la Junta està totalment en desacord en que aquest rètol estigui a la via pública i només nomeni el hipermercat. Sol·licitem que s’admeti com a rètol d’entrada a Trullols Parc amb un nou disseny o bé s’elimini.

L’Ajuntament es compromet a investigar en quines condicions es va instal·lar el rètol a informar-nos del resultat.

Rètol Els Trullols: Pretenem a partir d’aquest any 2016, utilitzar les rotondes d’accés a Trullols Parc igual que les utilitzen altres entitats per promocionar els actes que organitzi o hi participi l’Associació.

Els representants de l’Ajuntament  es mostren favorables a la instal·lació d’un rètol a la rotonda d’accés a la zona Trullols, prèvia petició formal a l’ajuntament.

Comunicacions Ajuntament – Associació: Sol·licitem que l’Ajuntament posi en valor la gestió de l’Associació i quan hi hagin qüestions que afecten al polígon ens ho comuniquin amb suficient anel·lació. Abans de donar permisos per activitats o esdeveniments de qualsevol magnitud, (deka-bike, circs, sant silvestre, etc.) seria possible determinar-ho al coneixement de l’Associació?

Des de l’Ajuntament veuen aquesta proposta acceptable, i es comprometen a informar l’Associació abans d’atorgar llicències.

PROJECTES NOUS

La fira als Trullols: Des de l’Associació creiem que Els Trullols disposa d’una zona que reuneix tots els ingredients necessaris perquè les atraccions de les fires que s’organitzen a Manresa, s’hi instal·lin. És la zona E9, dels Trullols Parc.

La Regidora ens comenta que tindran molt en compte aquesta petició, però que es contrària als interessos de la UBIC. La nostra associació es mostra totalment oberta a negociar amb el comercials del centre aquesta qüestió i totes les que sorgeixin i reitera l’opció de Trullols per la Fira com la millor opció per la ciutat.

By |2019-01-07T16:50:41+02:00abril 15th, 2016|General|No hi ha comentaris